torstai 31. toukokuuta 2012

Kissatilannetta päivitetty!

Sivun yläkulman valikosta (kuvia kissoistamme)  pääset meidän Flickr-palvelun sivuille katsomaan Kattilan kissoja. Tänään on tehty päivitystä kotia etsiviin kissoihin.

Ajankohtaisimman tiedon saat aina soittamalla talolle arkisin tai käymällä paikan päällä. Esimerkiksi tällä hetkellä meillä on runsaasti pentuja, joista ei vielä oteta varauksia vastaan. Tiedot päivittyvät toisinaan hitaasti nettiin eli uutta perheenjäsentä kaipaavien kannattaa olla itse aktiivisia suuntaamme.



Uusimpia tulokkaitamme!

Jos kiinnostuit tarjoamaan kodin kissalle tai kissoille, niin ota yhteys talolle puhelimitse arkisin 10-16 tai käymällä paikan päällä tutustumassa kissoihin


Kasper, uros

Niku, uros. Samaan kotiin Fikun kanssa.


Fiku, uros. Samaan kotiin Nikun kanssa

Sissi

Vilma


Kadonnut Tuisku!!

TUISKU ON LÖYTÄNYT TAKAISIN KOTIIN!


Kadonnut Nöpö!

Kadonnut siniharmaa leikattu uros kissa Hauholta, Maaliskuussa 2012
Kissa tuntee nimen Nöpö, ikää pojalla n. 4vuotta.
Kissa luonteeltaan on todella ihmisrakas ja ei pelkää oikein mitään.

Kaikista havainnoista toivon teidän ilmoittavan numeroon:
040 4105569/ Eeva



keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Astianpesukone sanoi sopimuksensa irti.

...Olemme siis uutta astianpesukonetta vailla. Kissakodilla on todella tärkeää saada astiat puhtaaksi päivittäin, joten otamme vastaan toimivan astiapesukoneen. Vanhempikin malli kelpaa, kunhan se toimii. Onko sinulla ylimääräistä?

Soita kattilaan arkipäivinä ja sovi asiasta.
Puhelinumero on vanha tuttu 050 - 432 2179

Kiitos jo etukäteen lahjoittajalle!

EDIT!  OLEMME SAANEET UUDEN PESUKONEEN! TUHANNET KIITOKSET LAHJOITTAJALLE.



tiistai 22. toukokuuta 2012

Apua kaivataan!

Kattila sai hätäkutsun. Yksin elänyt vanhahko nainen joutui sairaalaan josta hän ei enää palannut. Kotona oli useita kissoja. Leikkaamattomia. Kissakodista lähdettiin loukuttamaan kissoja, joista 11 on jo saatu kiinni. Kaksi näistä kissoista on saanut pennut talolla. Ovat siis olleet kantavavina jo meille tullessaan.

Loukutuspaikka oli kaupunkialueelta  n.4km keskustasta teollisuusalueen reunalla. Yksinäinen talo metsän keskellä. Arviolta 3 -4 kissaa on vielä vapaana alueella. Loukutus oli aluksi vaikeaa koska talolle ei ollut kunnon tietä jota olisi uskaltanut ajaa autolla. Jatkamme yrityksiä saada loputkin kissat kiinni.

Kissakodilla on nyt tarvetta varoille jotka tullaan käyttämään näiden loukutettujen kissojen leikkauttamiseen sekä muihin tarvittaviin eläinlääkärikuluihin.

Ei voi kyllin korostaa kuinka tärkeää on leikkauttaa kissansa!

Tie loukutuspaikalle..



Jäljelle jääneitä ruokitaan.

Kadonnut EPPU!

Eppu on löytänyt takaisin kotiin!




sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Työntekijää kaivataan!

Kissakoti Kattila tarvitsee palvelukseen kesän alusta työmarkkinatuella/työelämänvalmennuksella työskentelevää henkilöä hoitamaan kissoja. Työhön kuuluu tilojen siivoaminen, kissojen lääkitseminen ja hoito sekä asiakaspalvelua.

Jos kiinnostuit niin ota yhteys Kattilaan arkisin puhelimitse tai sähköpostitse.



perjantai 18. toukokuuta 2012

Vanheneva kissa ja eläinlääkäri

Kun kissa ei ole enää nuori, on erittäin tärkeää käydä säännöllisesti eläinlääkärissä. Vaikka kissalla ei olisi mitään päälle päin näkyvää oiretta, vanhuuden sairaudet voivat iskeä salakavalasti. Tämän takia olisi syytä ottaa kissalta laajat verikokeet vaikkapa vuosittaisen rokotuksen yhteydessä. Perusverenkuvan lisäksi erityisen tärkeitä ovat munuaisarvot ja kilpirauhasarvot, jotka tulee pyytää lääkäriltä yleensä erikseen. Itse suosittelisin tätä vuosittaista veriarvojen tarkistusta viimeistään 7-vuotiaasta alkaen - siitä lähtee yleensä se vaihe kissan elämää, jolloin kissa on riskialttiimpi vanhuuden sairauksille, vaikka kissa voi hyvinkin elää yli kaksikymppiseksi.

Luonnossa ei kannata näyttää heikkouttaan. Kissa piilottaa oireensa tehokkaasti, ja siinä vaiheessa kun kissa alkaa näyttää oireitaan, voi olla jo liian myöhäistä.

Menetin edellisen kissani munuaisvian takia, kun kissa oli 11-vuotias. En kuvitellut sen olevan vielä vanha tuossa iässä, mutta väärässäpä olin. Munuaisvikaan olisi voitu puuttua lääkityksellä varhaisemmassa vaiheessa, mikäli olisin otattanut kissaltani vuosittain laajat verikokeet. Tästä viisastuneena nykyisen kissamme kanssa käymme vuosittain kokeissa. Nykyinen kissani on löytökissa, ja sen ikää ei voi tietää varmaksi millään. Oletukseni on, että se on kuitenkin jo kymmenen ikävuoden toisella puolella. Tällä hetkellä painimme kaliumin vajeen kanssa, jonka syy on todennäköisesti joko ihan vain vanheneminen tai nirso syöminen.

Kun kissa vanhenee, sille saattaa tulla vanhenemiseen liittyviä käytös-/tottumusmuutoksia ihan ilman mitään taustalla olevaa sairautta - ruokahalu voi vähetä, kissa saattaa pissata välillä väärään paikkaan, juominen voi vähentyä tai lisääntyä, aktiivisuus laskee (tai jopa nousee, näin voi käydä kilpirauhasen liikatoiminnassa), paino voi muuttua. Kaikki voi olla normaalia ikääntymistä, mutta siinä vaiheessa, kun kissa alkaa olla apaattinen ja huolestunut omistaja vie sen eläinlääkärille, saattaa olla liian myöhäistä laskea yksi plus yksi vähäpätöisiltä tuntuneista muutoksista. Tämän takia, käykää siellä eläinlääkärissä, ottakaa ne verikokeet säännöllisesti. Kustannukset ovat toissijainen asia, kun kyseessä on perheenjäsen. Munuaisvika ja kilpirauhasen liikatoiminta ovat vanhenevan kissan yleisimpiä sairauksia, ja niiden oireita voi olla hyvin vaikea havaita. Säännöllisten verikokeiden turvin voit nukkua yösi rauhassa.

Vähän vakavamielinen kirjoitus, mutta asia on tärkeä. Toivon kaikille hyvää kevättä ja kissaperheille monia iloisia vuosia terveen kissan kanssa!

torstai 17. toukokuuta 2012

Nasu lähettää terveisiä!

 Nasu lähettää keväiset terveiset Kattilan väelle ja haluaa vielä kiittää hyvästä hoidosta!! =)



sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Uusia tulokkaitamme!

Jos kiinnostuit tarjoamaan kissalle kodin, niin ota yhteys Kissakodille arkisin puhelimitse tai mieluiten käymällä paikan päällä tutustumassa kissoihin.



DANA

DINO

ELLI

LÄISKÄ

VANA

VÄLLÄ

torstai 10. toukokuuta 2012

Kissakoti Kattila & Pekan Akvaario

Perjantaina 18.5  klo 12-17 Kissakoti Kattila esittäytyy ja myy tuotteita kissojen hyväksi Pekan Akvaariossa. Osoite on Birger Jaarlinkatu 25, 13100 Hämeenlinna.

Pekan Akvaario antaa 20% alennuksen asiakkaan Kattilalle lahjoittamasta ruoasta, hiekasta, leluista yms tuotteista. Lisäksi tapahtumassa rotuesittelyssä Burman kissa.

Kaikki mukaan tapahtumaan!




torstai 3. toukokuuta 2012

Kissojen ulkoilu

Tuskin löytyy aihetta joka herättäisi yhtä paljon keskustelua kuin kissojen ulkoilu. Valjaissa vai vapaana? Kaulapanta vai ilman? Kannattaako kissaa päästää ulos ollenkaan? Mikä olisi parasta kissalle? Entä omistajalle?

Jokaisella kissan omistajalla on oma näkemyksensä tähän kysymykseen. Vapaana kulkeva kissa on altis jäämään auton alle tai joutumaan villieläimen saaliiksi. Jos kissalla pantaa ei ole, saattaa se päästä visiitille löytöeläinkotiin. Josta sitä ei aina edes osata kysyä, etenkin maalla saatetaan odotella kuukausia ennen kuun aletaan kyselemään kissan perään.

Jos kissalla olisi panta, joustinosalla varustettuna, sen omistaja olisi helpompi tavoittaa (jos pannassa on yhteystiedot mukana) Toisinaan pannan kanssa kotoa hävinnyt kissa löydetään ilman pantaa. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti huolehtia että pannassa ON joustinosuus, nimittäin jos kissa sattuu jäämään pannastaan kiinni jonnekkin.

Kissalle turvallisinta olisi pysytellä kotona sisällä tai lasitetulla/verkotetulla kuistilla/parvekkeella. Myös ulkotarha olisi kissalle mukava ja turvallinen paikka tarkastella ulkoelämää. Aktiivisemmalle omistajalle valjaissa ulkoiluttaminen on yksi ratkaisu. Tällöin kannattaa ajatella asiaa siltäkin kantilta, että kissa tulee varmasti haluamaan ulos jatkossakin. Silloin saattaa ääni koventua uloslähdön merkiksi ja ovenkarmit saa kyytiä kynsien avustuksella. Tätä saatetaan tehdä myös illalla/yöllä kun omistajasta olisi mukavinta nukkua yöuniaan. Kissa sen sijaan saattaa olla eri mieltä yön vietosta. Mieti siis tarkkaan mihin olet ryhtymässä valjas-rumbassa. Kissaa on vaikea opettaa pois jo oppimastaan tavasta.

Leikkaamattomasta vapaana ulkoilevaa kissaa tuskin tarvitsee mainita mitään? Jos ihmiset edes sen verran ajattelisi ettei päästäisi LEIKKAAMATONTA kissaa ulos?? Ei ole kovin vaikea arvata mitä siitä seuraa? Oli sitten uros tai naaras kissan omistaja. Vastuu on omistajalla. Urokset tappelevat keskenään naaraista ja jäävät helpommin autojen alle kun etsivät sukukypsiä naaraita hullun kiilto silmissään. Myös reviirin merkkailu nostattaa kissainhoa ihmisissä. Kollien ja naaraiden mouruamisesta puhumattakaan. Naaraskissan omistajat sitten saavat miettiä pentujen kohtaloa, etenkin jos emo päättää ne ulos synnyttää. Joka kevät/syksy saamme näitä ulos syntyneitä "villikko"-pentuja pyydystää ja kesytellä. Niin optimistinen en ole, että uskoisin meidän saavan edes puoliakaan kiinni. Loput jäävät ulos- kuolemaan. Oman onnensa nojassa ei kissa Suomen luonnossa pärjää.

Tässä miettimisen aiheita- ottakaa kantaa aiheeseen jos siltä tuntuu. Mielipiteitä saa esittää. Tämä on yhden ihmisen mielipide, minun joka nyt satun tänne Kattilan blogiin kirjoittelemaan aktiivisena. En tällä kirjoituksella siis kuvittele esittäväni koko Kattilan porukan mielipidettä. Kuten jo edellä mainitsin, mielipiteitään saa esittää.



Kuvassa Ella.

Uusia misuja osa 2

DORIS

HELLU
SUMU

LYYLI




Jos kiinnostuit tarjoamaan kodin kissalle, niin ota yhteys Kattilaan puhelimitse tai käymällä paikan päällä tutustumassa kissoihin.

keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Uusia misuja Kissakodilla osa 1

Jos kiinnostut tarjoamaan kodin jollekkin kissoista, niin ota yhteys Kattilaan joko puhelimitse tai mieluiten käymällä paikan päällä tutustumassa kissoihin.


MILO

NASU

VAPPUHEILA

SILLI

SANI

Tiitiäinen lähettää terveisiä!

Löytynyt kissa!!!

Löysin eilen 30.4. Tiiriöstä kuolleen kissan. Ajattelin, että ilmoitan teille, kun ihmiset kyselevät teiltä kadonneita kissojaan. Löytöpaikka oli Pesukatua vastapäätä olevan metsikön puoleisella ojanpientareella. Kissan väritys on: vatsa ja tassut valkoinen, selkäpuoli pääosin musta, ruskeita laikkuja ja raitoja. Otin kissan ruumiin talteen, jos omistaja löytyy niin halunnee sen.
Alla olevasta numerosta voi kysellä.


Satu
0400-482665

tiistai 1. toukokuuta 2012

Kattilan kirppispöytä

Kissakoti ottaa vastaan kirpputorille sopivaa tavaraa, ei kuitenkaan elektroniikkaa tai huonekaluja!!

Kirppikselle tarkoitetut tavarat tuodaan ensin Kissakoti Kattilaan osoitteseen Vanajantie 10, jossa ne lajitellaan, hinnoitellaan ja sitten viedään kirppikselle.

Kattilan kirppispöytä on Hämeentien Kirppiksellä osoitteessa

Hämeentie 11, Hämeenlinna
Joka on avoinna ma-to 10-18, pe 10-16 la-su 11-16

Kirppisasioissa voit ottaa yhteyttä tuulaiiris(at)aina.net


Pulla